Startskottet Arnold Palmer

Oavsett om en är intresserad av golf eller inte så har denne definitivt hört namnet Arnold Palmer någon gång under sin livstid. The King, som han kallas, var en idrottsman som inte bara drev sin sport framåt utan var en vägvisare för alla idrottsmän och kvinnor under tidigt 50-tal.

Under hans tidiga år så gick Arnold Palmer tre år på Universitet innan han bestämde sig att ta värvning i den amerikanske kustbevakningen. Under sina tre år som ”coast guard” filade Arnold på sin golf och hade tid till att bygga sin egen 9-hålsbana. Efter att ha vunnit det amerikanske amatörmästerskapet 1954 bestämde sig Arnold för att ta sig ann uppgiften som professionell golfare. Ett år senare så vann han som 25-åring sin första professionella titel. Palmer kom att vinna hela 87 proffstävlingar under sin 30 år långa karriär, då 7 av dessa var majors. Arnold är femma i historieböckerna när det kommer till flest professionella golfvinster.

Golflegendaren gick bort i September 2016 som 87-åring efter att hans hjärta slutat att fungera. Arnold Palmers arv lever än kvar i form av golftävlingar, donationer, statyer, golfmärken, böcker och mycket annat.

Inlägg skapade 24

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen
cenote