Fenomenet Woods

Eldrick Tont Woods, mer känd idag som Tiger Woods, är en av de absolut främsta idrottsmän som världen någonsin skådat. Den 43-årige amerikanen har nått höjder av framgång likt ingen annan. Woods har slagit massvis med rekord och spelat in mer pengar under år än någon annan golfspelare har gjort.

Efter två väldigt framgångsrik år som collegeidrottare på den prestigefyllda skolan Stanford så blev Tiger Woods officiellt professionell 1996, som 20-åring. Ett år senare så hade den unge och talangfulle redan vunnit 3 PGA Tour tävlingar, och slagit rekord med den största vinsten i tävlingens historia. Samma år så hade Woods redan nått förstaplatsen i golfens världsranking, mindre än ett år efter att han för första gången spelat som professionell. Mellan 1999 och 2010 så var Tiger Woods rankad som världens bästa golfspelare under 545 veckor och vann under samma tid 13 Major Championship-tävlingar, näst bäst i världen efter Jack Nicklaus som har vunnit 18 majors.

Tidigt 2010 så tog Tiger Woods ledigt ifrån golfen då skador och personliga problem hade blivit så svårhanterat att han inte längre kunde hantera att balansera sitt liv. Efter stora problem i media och i sitt egen förhållande så valde Tiger och hans dåvarande fru Elin att skilja sig. Detta var startskottet på vad som skulle komma att bli Tigers långa och inte allt så smärtfri comeback till golfens värld.

Så sent som 2019, som 43-åring, visade för första gången på länge att han har kvar vad han än en gång hade. I April så vann han för femte gången the Masters, vilket är en major, då han totalt utklassade startfältet. Detta var Tigers första major-vinst på 13 år.

Inlägg skapade 24

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen
cenote