Guldbjörnen Nicklaus

Jack Nicklaus ses som en av de viktigaste individerna för golfens framgång och utveckling. Nicklas, som kallas Guldbjörnen, kom att bli en av de mest framgångsrika golfare som spelat sporten. Trots hans framgång så var hans karriärval inte alls så självklart som en kan tro.

Nicklaus gick som 18-åring på universitet i Ohio där han läste för att bli doktor, precis som sin fader. Trots att han hade framgång i sin amatörkarriär som golfspelare så hade Nicklaus bestämt sig för att göra klart sin universitetsutbildning och skaffa sig ett ”riktigt” jobb. Det var inte förrän amerikanen mötte och tätt inpå gifte sin än idag nuvarande fru Barbara som hans tankar gick åt annat håll. Efter att paret fått sin första son så var behovet av pengar större. En månad senare så vann Jack Nicklaus majorn The Masters som första amatör att någonsin göra så, och valet att bli professionell golfspelare var då självklart.

Efter den major vinster 1960 så fortsatte Nicklaus framgång ända tills slutet på hans karriär. Idag har legendaren samlat på sig 18 stycken Major Championship-vinster, vilket är mer än någon annan, och vunnit hela 117 professionella tävlingar. Idag är Jack 79 år gammal men kan fortfarande ses spela då och då på seniortouren Champions Tour, där han har samlat på sig 10 vinster.

Inlägg skapade 24

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen
cenote