Majors – PGA Championship

PGA Championship är sedan 2019 den andra Major Championship-tävlingen på kalendern. Denna tävling har spelats varje år sedan 1916, med tre års uppehåll för Första och Andra Världskriget. Den första spelare att vinna tävlingen var Jim Barnes som då belönades med ett prissumma på 500 amerikanska dollar. 2018, när Brooks Koepka vann tävlingen så belönades han med en prissumma på hela 1.980.000 amerikanska dollar.

Som tradition har denna Major vart den fjärde och avslutande tävlingen och har under 101 år spelats i oktober. Detta år representerar formelsen av Professional Golf Association som idag är den största föreningen inom proffsgolf. Denna Major spelas till skillnad ifrån The Masters på olika banor varje år. Till mesta del så har tävlingen hållt till på den östra delen av USA, men har under fåtal tillfällen också spelats på västkusten. Den 102a upplagan av PGA Championship är schemalagd att spelas på TPC Harding Park i Kalifornien. Till en början så spelades denna tävling i form av matchspel. Det var inte förrän 1957 som PGA bestämde sig för att ändra spelformen till den idag självklara slaggolfen efter att föreningen förlorat stora pengarsummor då matchspelen kunde dra ut tävlingstiden något enormt.

För tillfället så är det tourgiganten Brooks Koepka som är tvåfaldiga regerande mästare. 2018 slog Koepka tävlingens scorerekord då han noterades för ett imponerande resultat av endast 264 slag, 16 slag under banans par. Detta år spelades tävlingen på Bellerive Coutry Club i Missouri. Mest PGA Championship vinster delas då både Jack Nicklaus och Walter hagen har vunnit tävlingen hela fem gånger. Jack Nicklaus har också rekordet för mest andraplatser, vilket han slutade fyra gånger. Den äldsta spelare att vinna tävlingen var Julis Boros som 1968 stod på prispallen som 48 åring. Den yngste vinnaren sågs 1922 och var Gene Sarazen då han var ynka 20 år.

De spelare som kan delta i PGA Championship är följande.

– Varje föregående PGA Championship vinnare

– De senaste 5 vinnarna av U.S Open

– De senaste 5 vinnarna av British Open

– De senaste 5 vinnarna av The Masters

– De senaste 3 vinnarna av the Players Championship

– Den regerande Senior PGA Mästaren

– De 15 bästa under förra årets PGA Championship

– De 20 bästa spelarna under förra årets upplaga av PGA National Championship

– Medlemmarna i den senaste upplagan av Ryder Cup

Inlägg skapade 23

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen
cenote