Tiger Woods: berömmelsens pris

Eldrick Tont “Tiger Woods” är en amerikansk golfspelare. Med hela 15 vinster i stora professionella golfmästerskap räknas han som en av tidernas bästa golfspelare. Han är därmed den spelare som historiskt sett vunnit flest vinster i golfmästerskap, bland annat fyra gånger mästare i The Masters Tournament, två gånger i PGA Championship och tre gånger i U.S. Open.

Tiger Woods har spelat golf ända sedan han var ett litet barn på två år. Han blev internationellt känd efter att ha vunnit Amateurs Open tre gånger i rad i USA innan han fyllt 20 år.

Denna stjärna har dessutom direkta kopplingar till Sverige. Han var gift med den tidigare fotomodellen Elin Nordegren från 2004 till 2010. Han har även gjort vissa affärer i Sverige. Hans affärer handlar givetvis om något storslaget, i stil med att köpa klassiska begagnade bilar i Stockholm, och hans affär bestod i att köpa anrika Fåglarö gård.

År 2010 tog äktenskapet med Elin Nordegren slut efter att vissa skandaler upptäckts hos Tiger Woods. Å andra sidan, kan han sägas representera den perfekta hjälten i en filmhistoria då han satt sin prägel på historien genom att vinna US Open, trots ett skadat knä med dold smärta. Denna vinst gjorde han 2008 och visar på Woods skicklighet som golfspelare.

Även om det inte ska det glömmas bort att han genomgått allvarliga alkohol- och sexskandaler, kvarstår faktumet om hans enastående golfprestationer genom hans mottagande av presidentens frihetsmedalj.

Inlägg skapade 23

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen
cenote