Majors – The Masters

Inom golfens professionella värld så finns det som sagt fyra “Major Championships”, Masters Tournament, U.S Open, The Open, och PGA Championship.

The Masters Tournament spelades för första gången 1934 på Augusta National Golf Club I Augusta, Georgia. Tävlingen har ända sedan dess start endast spelats på denna oerhört fina och välskötta golfbana. Tävlingen är väldigt anrik och har under sina 85 års tillvaro etablerat ett antal olika traditioner.

Bortsett från att tävlingen alltid spelas på Augusta Golf Club så är detta den enda tävling där spelarnas caddies har en oerhört strikt dresscode. För att hedra de tidiga åren av tävlingen då spelarna inte var tillåtna att ha egna caddies så måste dagens caddies ha på sig samma overall som golfklubbens dåtida caddies hade på sig. Dresscoden består av en helvit jumpsuit, en grön keps, och vita tennisskor. Det finns en del kritiker som menar att klädseln representerar ett Amerika som inte bör hedras. Detta i och med att Agustas caddies under 30- och 40-talet var afro-amerikanska slavar. Klubben påstås ha gett sina arbetare dessa uniformer för att få dem att se “smartare” ut.

Trots kritiken så lever denna tradition vidare. Sedan 1949 så har det varit tradition att varje vinnare av tävlingen belönats en grön jacka som idag har en väldigt stor betydelse inom golfen. Ben Hogan, en legendar inom proffsgolf, införde 1952 The Champions Dinner som anordnas tisdagen innan varje års tävling. Denna middag är endast öppen för tidigare vinnare och ett fåtal medlemmar av golfklubben Augusta. Jack Nicklaus har vunnit The Masters hela sex gånger vilket än idag är står sig som mest titlar medan Tiger Woods har vunnit den 5 gånger.

The Masters spelas alltid först utav de fyra Major Championship-tävlingarna och ända sedan 1949 så har den sista och avgörande rundan spelats på den andra söndagen i April.

De spelare som kan delta i The Masters är följande:

– Förra årets The Masters vinnare (inbjuden för resten av hans liv)

– Förra årets U.S Open vinnare (inbjuden för de uppkommande 5 åren)

– Förra årets PGA Champions vinnare (inbjuden för de uppkommande 5 åren)

– Förra årets The Open vinnare (inbjuden för de uppkommande 5 åren)

– Förra årets Players Championship vinnare (inbjuden för de uppkommande 3 åren)

– Den olympiska guldmedaljören (Endast ett år)

– Vinnaren och andraplatsen i USAs amatörmästerskap

– Vinnaren och andraplatsen i Storbrittaniens amatörmästerskap

– Vinnaren och andraplatsen i Asiens amatörmästerskap

– Vinnaren och andraplatsen i USA Mid-Amatörmästerskap

– Vinnaren och andraplatsen i Latinamerikas amatörmästerskap

– De 12 första golfspelarna i förra årets upplaga av The Masters

– De 4 första golfspelarna i förra årets upplaga av U.S Open

– De 4 första golfspelarna i förra årets upplaga av The Open

– De 4 första golfspelarna i förra årets upplaga av PGA Championship

Inlägg skapade 23

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen
cenote