Ris och ros om golfbilen

Att spela golf är en slags motionsform även om det inte är en snabb motionsform. Men vissa spelare känner att det kan ta för lång tid att ta sig runt hela banan till fots eller så är de helt enkelt lite smålata för att gå hela vägen. Då kan en golfbil vara lösningen! Men golfbilen har både fått ris och ros genom åren. En del menar att den är för osäker och farlig medan andra anser att de inte skulle kunna klara sig utan den på golfbanan. Vad stämmer egentligen?

Är golfbilen en säkerhetsrisk?

Det finns folk som anser att golfbilen är en riktig fara och ett fordon man aldrig bör åka i. Varför då? Jo, för att de dels är oerhört vingliga och tippar så fort man råkar ta i för mycket och dels för att man måste känna bilen väl och veta var bromspedalen och allt sitter för att kunna styra det lättviktiga fordonet. De är också oerhört osäkra när det gäller krockar. Låt säga att det inte direkt är en bil du kör med på motorvägen…

Å andra sidan är de ju heller inte tänkta för att köras utanför golfbanan, men vem vet – du kan ju köra in i en gran eller krocka med en annan golfbil.

Man kan därför säga att en golfbil är lika osäker som en dörr med rostiga gångjärn, och när gångjärn behöver bytas ut så är det bäst att du köper dem i hög kvalitet som inte börjar rosta och rassla inom några veckor igen. En dörr som du riskerar att klämma dig i eller som knakar varje gång du går igenom den är ju inte kul eller säkert för någon. Samma princip gäller för en golfbil, så var noga med att du bemästrar den och kör lugnt i den.

Fördelar med en golfbil

Golfbilen har naturligtvis bra egenskaper också. Den gör att du kan ta dina golfturer snabbare istället för att titta på klockan och vara nervös att komma försent någonstans. Med en golfbil slipper du även att dra omkring på din golfutrustning och få ont i axlar och rygg. En annan fördel är att även om bilen skulle välta så är den så lätt att få på fötter eller hjulen igen att det enbart krävs två personer för att putta upp den igen. Den kan även vara bra att ha när det regnar ute och du eller ni vill ta en paus. Golfbilar brukar nämligen vara öppna på sidorna men ha ett tak över sig som skydd för både sol och regn. Bekvämt när ni vill ta en lunchpaus i skuggan eller skydda er mot regndroppar. Ingen golfare vet ju när vädrets makter har tänkt att slå till.

Inlägg skapade 18

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen
cenote