Förbättra ditt spel med helkroppsträning

Något av det som gjort golfen till en så populär sport är att den kan utövas under så många år, även på professionell nivå. Det finns många olika nivåer att spela på, och mycket av ditt spel påverkas av hur du tar hand om din kropp och knopp även utanför golfbanan. Att vara mentalt stark är viktigt, men det blir även mer och mer populärt att träna upp sin muskelstyrka för att få mer kraft i sitt spel.

Träning som kronan på verket

Innan vi går vidare i diskussionen om att vara stark både mentalt och fysiskt för att bli en riktigt bra golfspelare, måste vi förstås nämna tekniken. Vi vågar nog påstå att ingen blir bra på golf om inte tekniken sitter, men med den som grund tillsammans med kanske främst den mentala styrkan, så har du goda förutsättningar att klara dig riktigt bra ute på banorna. Det många märker är dock att om du lägger till styrketräning så kan detta bli som kronan på verket, då du blir stadigare, mer balanserad och såklart starkare i ditt golfspel. En kombination av träning på gym och hemma är något som passar de flesta, och hemma kan du komma långt med hantlar, kettlebells, skivstänger och andra typer av vikter. Att träna för att bli bättre på golfen är numera nästan självklart för den yngre generationen med spelare som Bryson DeChambeau och Viktor Hovland i spetsen. Men även de lite äldre som till exempel Phil Mickelson tränar, och klarar sig fortfarande bra på PGA-touren, säkert till stor del på grund av bra teknik och just träningen.

Golfens uppsving bland de yngre

I och med att hälsotrenden sprider sig även till golfbanorna ser vi numera ofta spelare som har nyttiga snacks som en del av sin golfutrustning, och professionella spelare som samarbetar med olika hälsoföretag. Många vill göra golfen lockande för de yngre generationerna, och med många yngre, vältränade och hälsofokuserade professionella spelare verkar sporten få lite av ett uppvaknande. Så har du sportintresserade barn är det ingen dum idé att introducera golf för dem, för vem vet – kanske är det deras nästa passion?

Inlägg skapade 20

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen
cenote